Apple werkt aan oordopjes met stemherkenning

Auteur: , 2 Reacties
Apple werkt aan oordopjes met stemherkenning

Apple heeft in de VS een patent ingediend voor oordopjes die herkennen wanneer je begint te praten.

De patenten, opgedoken door AppleInsider, beschrijven oordopjes die automatisch stemgeluiden waarnemen. Dit gebeurt middels een aantal ingebouwde microfoons die zich automatisch focussen op de bron van het geluid. ‘Beamforming’, zoals Apple het noemt.

De microfoons werken hierbij samen met een accelerometer, die de vibraties van een stemband kan registreren, waarmee de oordoppen precies weten wanneer je begint te praten. Hierdoor zou muziek bijvoorbeeld automatisch gedimd kunnen worden.

Apple werkt aan oordopjes met stemherkenning

Op de patentafbeelding (bron) zien we ook een aantal microfoontjes in het snoer van de oordoppen. Deze zouden samenwerken met de andere sensoren om een antigeluid te creëren waardoor je minder last hebt van omgevingsherrie.

Zoals altijd met dergelijke patenten is het onbekend wanneer en of de technologie überhaupt toegepast zal worden. Er zijn overigens wel steeds meer oordopjes met antigeluid te verkrijgen, zoals de Bose QuietComfort-serie.2 reacties

Geniaal!! Zodra je als een imbeciel mee gaat blèhren gaat de muziek uit
Ja ja. Volgens mij dient front microfoon 111f die in je oor steekt er gewoon voor je gedachten af te luisteren. Daar gaat de laatste privacy die je nog had.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).