Apple: ‘Wi-Fi assist trekt je databundel helemaal niet leeg’

Auteur: , 1 Reactie
iOS 9

Een nieuwe functie in iOS 9 maakt gebruik van je mobiele netwerk zodra je Wi-Fi verbinding ruk is. Uit voorzorg schakelen veel gebruikers deze nieuwe functie uit. Onterecht, zegt Apple.

Wi-Fi assist klonk voor Apple als een uitkomst, maar bleek een horror-toevoeging onder iOS-gebruikers. Iedereen en zijn moeder schakelde de nieuwe functie gelijk uit na alle commotie in de media. Zo zou een video kijken op een brakke Wi-Fi verbinding je mobiele databundel compleet om zeep helpen. Apple zegt dat het allemaal iets genuanceerder ligt.

Door alle wereldwijde vragen van gebruikers over de functie zag het Amerikaanse bedrijf zich genoodzaakt een speciale Support-pagina op te richten over de nieuwe feature. De techgigant zegt dat Wi-Fi assist alleen meedraait bij apps die je op dat moment gebruikt. Apps of content die op de achtergrond draaien zullen niet worden geupdate met het gebruik van mobiele data, aldus Apple.1 reactie

Dus een video kijken op bijv. internet of via whatsapp op een brakke Wi-Fi verbinding trekt wel degelijk je mobiele databundel leeg. (loopt op voorgrond)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).