Apps van 9292 gaan je eindelijk actuele reisinformatie tonen


De populaire reis-app gaat ein-de-lijk realtime informatie aanbieden.

De reisplanner van 9292, die per dag 1,5 miljoen reisadviezen afgeeft, is uitgebreid met een realtime informatie. Reizigers worden daarmee op de hoogte gehouden van vertragingen en uitgevallen ritten. De reisadviezen kunnen ook op basis van een vertraging worden aangepast, waardoor je minder snel een aansluiting mist. Een nadeel is wel dat de storingen op een aparte pagina worden gemeld, niet in de adviezen van 9292 zelfs, waardoor je ze niet ziet als je er niet actief naar zoekt. Raar.

Ook de actuele gegevens van GVB in Amsterdam en van de tramlijn Utrecht–IJsselstein/Nieuwegein ontbreken nog. Die data kreeg 9292 pas onlangs binnen en zijn nog onvoldoende getest.

De reisadviesdienst GoAbout geeft overigens al sinds begin dit jaar realtime reisadvies. Tijdens het jaarcongres van Railforum koos de railsector die reisplanner zelfs tot beste verbetering van 2014.

De volgende stap voor de 9292-apps is e-ticketing: een digitaal kaartje kopen waarmee je van deur tot deur kunt reizen. In 2015 willen ze daarmee de eerste stappen maken.

Nog geen reacties

  1. Het werd eens tijd, de optie om aan te geven dat je geen 20 min wilt lopen zou ook wel handig zijn. Als ik aan geef dat ik naar een bepaalde locatie wil dan vind 9292 dat ik maar 20 min moet lopen naar het station terwijl er gewoon een bus rijd, deze sluit niet perfect aan op de trein, maar ik wacht liever 10 min op het station dan dat ik een pokkeeind moet lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *