Archos brengt smartphones vanaf 89 euro op de markt

Archos-Smartphones
De tabletproducent gaat daarmee de strijd aan met andere budget Android-toestellen van Samsung, LG en Acer. Voegen ze wat toe?

Hoewel de tablets van Archos veelal onder de 200 euro worden verkocht, is over de kwaliteit vaak niet naar huis te schrijven. Toch lijken ze met deze nieuwe toestellen beter hun best te doen. Waar bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Y (80 euro) over een displayresolutie van 320 bij 240 pixels beschikt, heeft de Archos 35 Carbon (89 euro) een resolutie van 480 bij 320 pixels. Ook draait de budgettelefoon van Archos op een singlecore-processor van 1 GHz, waar de Galaxy Y achterblijft met een 832 Mhz processor. Wel loopt het besturingssysteem van het Archos-toestel achter met Android 4.0.

Naast de 35 Carbon brengt Archos ook de 50 Platinum en 53 Platinum uit, waarbij de eerste een 5-inch display heeft en de tweede een 5,3-inch. Beide smartphones hebben een resolutie van 960 bij 540 pixels, een quadcore-processor van 1,2 GHz en worden bestuurd door Android 4.1. Niet bijzonder indrukwekkend dus. De toestellen zullen een prijskaartje meekrijgen van respectievelijk 219 en 269 euro.

Deze nieuwe budget smartphones zullen vanaf eind mei verkrijgbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *