Basketbal bewegend ringbord

Zien: met deze techknutsel win je elk potje basketbal

Dankzij wat techtoepassingen speel je basketbal als Michael Jordan. Kijk maar.

Lekker bewegen is natuurlijk altijd goed. Een potje basketbal kan dan wonderen doen. Toch blijkt het voor veel mensen lastig om de bal door de ring te gooien. Techliefhebber Shane Wighton heeft de oplossing en laat je basketbal spelen als een pro.

Basketbal win je altijd met de moving hoop

Een potje basketbal is natuurlijk goed voor de spieren, maar kan redelijk frustrerend zijn als je de bal niet door de ring weet te gooien. Techliefhebber Shane Wighton helpt je met zijn Moving hoop van deze frustratie af. Kijk maar.

Basketbal werd pas makkelijk bij de tweede versie van de moving hoop

Eerder dit jaar maakte Shane Wighton al een versie die werkte als je de bal op het ringbord gooide. Het probleem was dat de oplossing niet werkte als de speler de bal ook niet op het ringbord wist te gooien. Dat gebeurde vaker dan gedacht. Daarom maakte hij een tweede versie. In deze versie is het bord gemonteerd op twee sets met riemen. Door deze riemen kan het bord horizontaal en verticaal bewegen. Een Microsoft Kinect sensor aan het plafond registreert de bal en zijn beweging. Door software worden de motoren van de horizontale en verticale lijnen zo aangestuurd dat het bord op de juiste plek hangt op het moment dat de bal er is. Zo scoor je nu dus echt altijd.

Ook toepasbaar voor andere sporten?

Inmiddels is de nieuwe versie van de Moving hoop met enthousiasme ontvangen. Het gerucht gaat zelfs dat Frank de Boer na de eerste twee wedstrijden van het Nederlands elftal gevraagd heeft of er ook een voetbalversie beschikbaar is.

Als je toch liever online bezig bent kun je natuurlijk ook lekker basketballen. Mocht je wel live aan de slag gaan adviseren we je om even aandacht aan je schoenen te besteden.

Bron: Techeblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *