Bellen met WhatsApp, het kan vanaf begin 2015

Bellen met WhatsApp, het kan vanaf begin 2015
Blijf nog even aan de lijn, want bellen met WhatsApp is met een paar maanden uitgesteld.

Na de bevestiging van WhatsApp-ceo Jan Koum en de gevonden stukjes code die duiden op de implementatie van VoIP (Voice over IP), bestaat er geen twijfel meer over: je kunt straks in hoge kwaliteit bellen met WhatsApp. Een functie die de berichtendienst nog steeds ontbeerde, in tegenstelling tot concurrenten als Hanghouts, Skype, LINE en Viber.

De release van de belfunctie werd eind dit jaar verwacht, maar dat gaat het door Facebook overgenomen appje – dat in de eerste helft van dit jaar 230 miljoen dollar verloor – niet redden. Jan Koum sprak op de Code/Mobile-conferentie en gaf daar te kennen dat een belfunctie op zijn vroegst begin 2015 wordt uitgerold.

Toegang tot microfoons is lastig

Het WhatsApp-team is namelijk tegen enkele technische problemen opgelopen. Het zou lastig zijn om op iedere telefoon toegang te krijgen tot de microfoon. Ook neemt de optimalisatie voor spraakverbinding, waarbij het telefoneren zo min mogelijk data in beslag neemt, enige tijd in beslag. WhatsApp wil dat het bellen een minimale hoeveelheid data verstookt, zodat het ook met mobiel internet een goed alternatief is.

‘Begin 2015’ weten we meer.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *