Bewegende objecten geen probleem voor Sony’s nieuwe smartphone camerasensor

Sony-Smartphone-Camerasensor
Objecten die razendsnel voorbij schieten kun je met deze nieuwe camerasensor van Sony alsnog haarscherp vastleggen.

Dit doet de nieuwe Exmor RS IMX230-sensor dankzij de zogenaamde Fasedetectie-optie. Met Fasedetectie worden speciale pixels ingezet om een bewegend object continu in de gaten te houden. Zo wordt constant de positie van het object ten opzichte van de cameralens opgemeten. Deze gegevens gebruikt de lens op zijn beurt weer om effectiever scherp te stellen. Hiervoor heeft de lens de keuze uit 192 verschillende autofocuspunten.

Onderbelicht en toch scherp
Maar dat is niet alles wat de IMX230 te bieden heeft. Naast de Fasedetectie is ook High Dynamic Range Imaging van de partij, dat ervoor zorgt dat ook objecten die minder goed belicht worden alsnog scherp op de foto worden gezet (zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien). Naast deze twee indrukwekkende functies is de nieuwe smartphone camerasensor van Sony ook gewoon erg goed wat de specificaties betreft.

Sony-smartphonecamera-sensor

Ultra-HD video
Zo kun je ultra-HD video’s opnemen, met dertig frames per seconde. Als je toch die zestig frames wilt halen kun je de 1080p optie gebruiken. Tot slot is er nog een 120 frames per seconde optie, waarbij je in 720p filmt. Wat foto’s betreft maakt de IMX230 kiekjes van maximaal 21 megapixels.

Als alles meezit verscheept Sony de eerste nieuwe sensoren in april 2015, zodat smartphones vanaf die tijd ermee uitgerust kunnen worden. Een 16 megapixel-editie met Fasedetectie moet voor april 2016 verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *