Bitcoin bereikt vandaag een mijlpaal

Auteur: , Geen reacties
Bitcoin

Feest voor de miners.

In ons land is het minen van een munt als de Bitcoin niet heel aantrekkelijk in verband met de energiekosten. Elders op de wereld is het minen van de daddy onder de Bitcoin echter een dagelijkse praktijk en het wordt dan ook nog volop gedaan.

Vandaag zal de 17 miljoenste bitcoin worden gemined. Daarmee komt het eind steeds dichter in zicht. In totaal kunnen er namelijk 21 miljoen bitcoins gemined worden. Dan zit het erop en zal de toekomst uitwijzen wat de koers van de cryptomunt gaat doen. De weg naar het eind is dus nog zo’n 20 procent. Velen zullen dit echter niet meemaken. Omdat beloning voor het minen zal dalen is de verwachting dat de allerlaatste Bitcoin pas in 2140 zal worden gemined.

Met de toekomstige schaarste kan het zo zijn dat de Bitcoin in waarde gaat blijven stijgen. Er komen immers geen nieuwe meer bij. Aan de andere kant kan de koers ook de andere kant opslaan. Altcoins kunnen het stokje gaan overnemen van de ‘ouderwetse’ Bitcoin, wat negatieve gevolgen zal hebben voor de cryptomunt als het gaat om de waarde.

De tijd zal uitwijzen wat er gaat gebeuren. Sommigen ‘experts’ spreken over een waarde van tienduizenden dollars per Bitcoin in de nabije toekomst. Dit is echter koffiedik kijken, want dit soort uitspraken komen vaak van lui die zelf een belang hebben in cryptocurrency. Lekker met een korreltje zou nemen dus en rustig afwachten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).