Bitcoin Break: Europese beleggers pakken winst, koersen dalen

bitcoin-correctie-3-6
Klaarblijkelijk was het een duur weekend voor de cryptohandelaren.

Nadat we vorige week al zagen dat de koers van de Bitcoin en andere cryptomunten een flinke correctie moesten incasseren bracht het weekend herstel. Het marktkapitaal (de hoeveelheid geld die in de markt geïnvesteerd is) liep op tot 263 miljard en de koersen stegen gestaag terwijl ook de nodige crypto-handelaren van een zonnig weekend genoten. Klaarblijkelijk vielen de prijzen van een rondje wat tegen.

Sinds vanmorgen pakken de Europese handelaren namelijk massaal hun winst. Gedurende deze maandagmorgen heeft de markt al miljarden verbrand. In onderstaande grafiek van Tradingview is dat goed te zien.

marktkapitalisatie-bitcoin-3-6

Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor de live koersen. Deze zie je, als je ze daadwerkelijk live volgt, naar beneden tuimelen. Waar de Bitcoin vanmorgen nog op een aantal procenten stijging stond ten opzichte van gisteren is zij, zoals je in onderstaand overzicht live koersen van CryptoClan kunt zien nu (om 10.10 uur) al een kleine drie procent onder de koers van gisteren gekropen.

Bitcoin-koers-3-6

Een echte reden is voor de dip is (nog) niet aan te wijzen. Het lijkt op een reguliere correctie of een gevalletje ‘maandagmorgenblues‘, maar voorzichtigheid is geboden geboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *