Bitcoin heeft de weg omhoog gevonden, wat nu?

bitcoin-door-plafond-wat-nu
De koers schiet door het $4.000,- plafond. Zet de stijging door?

Vrijdag voorzagen we al dat er dit weekend iets bijzonders kon gebeuren met de koers van de Bitcoin. Zaterdagavond was het zover. Het glazen plafond van $4.000,- ging aan gruzelementen en -anders dan bij vorige gelegenheden- steeg de koers deze keer verder. Op het moment van schrijven bedraagt deze zelfs $4.153,60. Daarmee krijgt de Bitcoin, na alle negatieve records, weer positieve aandacht. Dat is even wennen, dus de vraag is hoe de koers zich zal ontwikkelen.

Volgens technische modellen is de volgende weerstand te verwachten op $4.200,-, waarna er vervolgens bij iedere $100,- een nieuwe weerstandskoers opduikt. Hoe sneller deze hobbels gepasseerd worden, hoe sneller het vertrouwen onder beleggers zal groeien. We zien op dit moment dat het handelsvolume iets terugloopt ten opzichte van de afgelopen dagen. Ook zien we dat de Bitcoin nu zo snel stijgt dat beleggers spreken van ‘overbought’. Dit maakt dat een kleine koerscorrectie naar een niveau net onder de $4.000,- in de loop van vandaag te verwachten is.

Dit is niet ongebruikelijk en wordt waarschijnlijk deels ingegeven door het weekend. Er zijn voldoende andere indicatoren, zoals de Fibonacci-index en de analyses voor langere termijn, die maken dat een verdere koersstijging te verwachten is. Zeker wanneer na het weekend de handel weer toeneemt is de verwachting dat men dan wel structureler door de $4.000,- grens gaat.

Op langere termijn verwacht men dat er weer een echte break-out met recordkoersen volgt als de Bitcoin de grens van $5.500,- weet te slechten. Gezien de bovenstaande factoren zal deze koers niet op hele korte termijn (dagen) gehaald worden. Analisten voorzien echter op basis van het groei-tempo van vorige weken de mogelijkheid dat dit niveau wel binnen enkele weken te halen is. Daarmee lijkt het erop dat er een bull-periode aanstaande is. Of deze zich echt zal ontwikkelen zal tijdens de eerste handelsdagen na het weekend blijken. Dan laat de markt zien of zij positief is of toch te geschrokken en de winst na het glazen plafond van $4.000,- incasseert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *