Bitcoin valt plotseling terug en zijn de oorzaken

koers-bitcoin-altcoins-negatief-21-8
Bitcoin-investeerders kunnen -letterlijk- geen oog dicht doen.

Het mooie aan de Bitcoin is dat er geen sluitingstijden zijn. Je kunt dus 24 uur per dag handelen in de munt en dat levert soms mooie resultaten op. Het vervelende aan de Bitcoin is dat deze 24 uur per dag verhandeld kan worden. Je kunt dus geen oog dicht doen zonder dat je de kans/het risico (doorhalen wat niet van toepassing is) loopt om een enorm koersverloop met bijbehorende handelskansen te missen. Zeker wanneer de Aziaten het op hun heupen krijgen blijkt een nacht slaap voor sommige investeerders ineens een duur betaalde luxe.

Het maakt het extra vervelend dat net de Aziatische markt op dit moment de smaakmaker is. Ook vannacht was het weer raak. In 5 minuten tijd haalden de Aziatische investeerders haast $ 10 miljard van de beurzen. Hierdoor verloor de Bitcoin in een korte tijd $ 800,-. Dat is dus dure nachtrust geweest.

Zoals altijd gaat men dan op zoek naar de oorzaken van zo’n ‘flash crash’. Ook nu zijn er indicaties. Zo benoemt men het feit dat de beurs niet enthousiast reageerde op het nieuws over toekenning van een vergunning voor Bakkt. Hierdoor ontbrak het aan steun om door een weerstand van $ 10.900,- te breken. Men vermoedt dan ook dat de markt sceptisch geworden is door het vele eerdere uitstel en pas positief zal reageren als het cryptohandelshuis echt actief is.

Wat niet specifiek vernoemd is, maar wat wel gaande is, is dat er grote fraudes met Bitcoin gaande zijn in Azië. Zo lag eerder de Tron (TRX) onder vuur en is er ook veel te doen over een nieuw piramidespel waarbij men enorme hoeveelheden Bitcoin op de markt aan het lozen is. Het feit dat de flash crash juist in Azië plaats vond is volgens mij dan ook niet toevallig. In ieder geval zien we in de live koersen, die ik om 11.30 vastlegde, dat de Bitcoin en de belangrijkste cryptomunten nog geen support hebben gevonden.

bitcoin-flash-crash-21-8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *