Bitcoin-whales worden actief en dat betekent handel

bitcoin-whales-cryptokoersen
60% extra van de hoeveelheid beschikbare Bitcoins is in beweging.

Er wordt natuurlijk dagelijks in Bitcoin gehandeld. Een groot deel van de cryptomunten is echter niet beschikbaar bij die beurshandel, omdat deze vastzitten in wallets die niet actief zijn. Ongeveer 85% van de hoeveelheid beschikbare Bitcoins is verdeeld over 1.000 wallets. Deze wallets waren tot voor kort slapend. Dit betekent dat er geen Bitcoins in of uit de wallets komen. Vaak worden die wallets beheerd door investeerders die lang geleden Bitcoins kochten of lange-termijn-beleggingen. Nu gebeurt er iets bijzonders.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een groot deel van die wallets in de laatste 30 dagen actief is geworden. In totaal gaat het om 60% extra Bitcoins die bewegen. Zoals de analisten opmerken bewegen ze uiteraard niet om stil te zitten. Men verwacht dan ook roerende tijden en op grond van de geschiedenis is dat niet heel gek. In 2015 en 2017 zijn vergelijkbare bewegingen waargenomen. De koersen reageerden daarna positief en bereikten in de maanden daarna steeds het hoogste punt tot dan toe.

Rendementen uit het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst. Daarbij komt dat niet bekend is wie die eigenaren van die tot voor kort slapende wallets zijn. Ook weet men niet wat deze partijen van plan zijn. In het onfortuinlijke geval dat ze allemaal besluiten om nu te voorkomen is een stevige koersdaling het logische gevolg van het vele aanbod. Daarnaast hebben we de afgelopen maanden al meer whale-transacties gezien. Dit leidde tot flinke complottheorieën. Hoe dan ook, er komen roerige tijden voor de handel in Bitcoins aan en daar zullen ongetwijfeld partijen hun voordeel mee doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *