Bitcoins, nu ook voor al uw afpersingen

Auteur: , 1 Reactie
Bitcoin afpersing

Een bijkomend 'voordeel' van anonieme betalingsmiddelen zoals Bitcoins, is dat je ze ook prima kunt gebruiken om mensen af te persen.

Vier Amerikaanse bedrijven lieten al weten dat er onlangs een ‘Notion of extortion’ op de deurmat plofte. Afpersing dus, dat op geheel anonieme wijze een bedrijf digitaal zwart probeert te maken, mocht het bedrag van 1 Bitcoin niet op tijd betaald worden. De bedrijven hebben in dit geval tot 15 augustus de tijd om 561 dollar op te hoesten (de huidige prijs van 1 Bitcoin), daarna wordt de prijs naar 3 Bitcoins verhoogd.

Bitcoin afpersingsbrief

Mochten de bedrijven ervoor kiezen om de hand op de knip te houden, dan kunnen ze rekenen op een flinke lading aan slechte publiciteit in de vorm van negatieve online recensies, vandalisme en bommeldingen. Of ze maken de autoriteiten wijs dat er terroristen worden opgeleid op het adres van de afgeperste eigenaren.

Pizzeria’s als doelwit
Drie pizzeria’s die met deze vorm van afpersing te maken kregen, nemen de bedreiging in ieder geval niet serieus. De brieven werden op Facebook geplaatst, met de tekst “What the heck is a Bitcoin?” eronder. Weer een andere pizzeria zegt vooral paranoïde te worden van alle bangmakerijen die Reddit en andere sites verzinnen na het zien van de brief. Vooral pizzeria’s lijken een populair doelwit voor dit soort Bitcoin-bedelaars. Domino’s Pizza in Frankrijk werd eerder deze maand ook al afgeperst.1 reactie

Ik waarschuwde hier 1,5 jaar geleden al voor …..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).