Black Panther verpulvert box office-record!

Auteur: , Geen reacties
Whatchalookinat?

Deadpool wordt meedogenloos ingehaald door T'Challa.

Volgens recensenten is het de beste Marvel-film tot nu toe en ik denk dat Disney het daar volledig mee eens is. Niet vanwege het plot, de ‘revolutionaire’ casting of het thema zelf, maar omdat Black Panther het voorgaande box office-record zo’n harde oplawaai geeft, dat de vorige recordhouder op een indiefilm op YouTube begint te lijken.

Black Panther is namelijk de meest succesvolle film die ooit in februari uitkwam. Tijdens het openingsweekend (donderdagavond t/m zondag) verdiende de superheldenfilm in Noord-Amerika zo’n $202 miljoen dollar; Deadpool haalde in 2016 als recordhouder zo’n $130 miljoen dollar op in diezelfde regio/tijdsbestek.

Disney nam Marvel in 2009 over en zal zeker niet ontevreden zijn over die miljardeninvestering. Naast dit specifieke februari-record is Black Panther namelijk de op 4 na grootste filmopening aller tijde.

Voor Black Panther staan op dit moment The Avengers ($207 miljoen), Jurassic World ($209 miljoen), Star Wars: The Last Jedi ($220 miljoen) en Star Wars: The Force Awakens ($248 miljoen). Grappig weetje: van de vijf grootste filmopeningen aller tijde zijn vier films (indirect) van Disney. Alleen Jurassic World bracht geen geld in het laatje voor het Amerikaanse mediabedrijf.

Screenshot @Marvel/DisneyEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).