Blackberry gaat het weer eens proberen

Auteur: , 7 Reacties
Blackberry gaat het weer eens proberen

En lanceert een nieuwe telefoon...

Blackberry is bezig om een gloednieuwe smartphone te lanceren op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona eind februari.

De telefoon met de codenaam Mercury heeft een groot rechthoekig scherm met daaronder het welbekende QWERTY toetsenbord. De telefoon lijkt op het Priv apparaat dat eind 2015 uitkwam.

Er zijn een aantal uitnodigingen naar de pers verstuurd. Dit betekent dat deze geheimzinnige telefoon daadwerkelijk gepresenteerd gaat worden op 25 februari. De uitnodiging bevatte ook een GIF met de telefoon.

Het Twitteraccount van Crackberry.com tweette al een foto van de Blackberry Mercury.

Het meest interessante is nog wel dat Blackberry een aantal maanden geleden aankondigde klaar te zijn met telefoons en ze niet meer te produceren. Dit blijkt dus niet waar te zijn.

Overigens is de Mercury niet door Blackberry zelf ontworpen. Het hele proces is overgenomen door de TCL Corporation, een Chinees elektronica bedrijf dat de Blackberry naam heeft overgekocht.

Over de specificaties van de telefoon gaan een aantal geruchten. Zo zou de telefoon een 4.50 inch Full HD scherm hebben met een resolutie van 1080 x 1680. Onder de motorkap zou een Snapdragon 821 zitten in combinatie met een quad-core CPU en de Adreno 530 GPU. Het toestel zou 4GB aan werkgeheugen hebben en 32GB aan intern geheugen.

Je zou de telefoon kunnen opladen via een USB-C aansluiting met een 3.4000mAh batterij.

Volgens de lekker rquandt heeft het toestel dezelfde camerasensoren als de Google Pixel en Google Pixel XL. Deze twee telefoons hebben op het moment de beste smartphonecamera van het moment, als ze het doen tenminste.

Dit betekent waarschijnlijk (want we weten het niet zeker) dat op de achterkant van de Mercury een 12.3 megapixel camera zit, met een Sony IMX378 camera. Selfies maak je met een 8 megapixel camera met een Samsung S5K4H8/Omnivision OV8856 sensor.

Helaas betekent het niet dat de Blackberry Mercury even mooie plaatjes kan schieten als de Google Pixel, want Google heeft meer gedaan dan alleen maar high-end sensoren erin verwerkt.

De verwachting is dat de telefoon gebruikt maakt van Google’s Android OS.7 reacties

Eén ding moet ik wel meegeven aan Blackberry: niets was fijner om berichtjes mee te toetsen. Op Android is het wel OK, en op IOS gaat het misschien net iets soepeler (daar kun je iets meer afwijken, lijkt het). Maar gewone toetsjes is veel fijner. Zeker als je langere berichten stuurt is het ideaal om dat snel, prettig en redelijk foutloos te doen. Op een touchscreen blijft het toch een beetje behelpen. Dus wie weet! Zo snel als Blackberry kwam, zo snel gingen ze ook weer.
Ze zijn kansloos.
Hele generatie nu kent en mist dat juist niet en hebben liever meer scherm ipv een vast keyboard.
Al eerder gezien dit soort creaties maar de mensen willen dat gewoon niet meer.
@turbobrick: Ik zie wel een kans liggen voor Blackberry. Als je kijkt naar de Android en IOS toestellen is er zeer weinig vernieuwing, zeker qua interface. Alles is nog steeds exact de kopie van de iPhone uit 2007 eigenlijk.

Dus een compleet frisse wind, desnoods als nicheproduct zou zeker geen kwaad kunnen, denk ik. Want nogmaals: niets typt fijner dan échte toetsjes ;)
@willeme: nee hoor, een enkeling die dat nog wilt. Niet genoeg om sales boven water te houden. Over 1 jaar failliet en dan meteen einde support voor dat toestel enzo.
Besides ze vragen bepaalde prijzen waardoor mensen voor andere premium toestellen kiezen.

Let op mijn woorden, dat ding is kansloos.
@turbobrick:

‘een enkeling die dat nog wilt’
Is dat gestaafd? Uit welke publicatie heb je die bewering? Waar is het op gestoeld? Overigens geldt dat voor elke zin die daarna komt ;).

Of Blackberry een hit gaat worden valt nog te bezien, maar gevoelsmatig gezien is er zeker ruimte voor een afwijkend nicheproduct, want dat zijn de android en IOS toestellen al lang niet meer.
Denk je dat dit de eerste blackberry met Android is en keyboard ?
Neen, de verkoopcijfers zeggen genoeg.
Er zijn nu ook mensen die niet meer nodig hebben dan een Nokia 3310 maar dat zegt niet dat een dergelijk product een toekomst heeft …

En nee de iPhone en Android toestellen zijn ook niet constant vernieuwend maar wat is dat wel?
Vliegtuigen hebben na meer dan 100 jaren ook nog steeds vleugels, een cockpit, en een. Landingsgestel.
Auto’s hebben nog steeds 4 wielen en 1 stuur en glazen ruiten.
Er zijn steeds kleine verschillen en verbeteringen maar het basis concept is niet anders als 100 jaar geleden.
@willeme, heb jij de Merc…eh ik bedoel KEYone al? ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).