Blackphone krijgt unieke, privacygerichte app store

Auteur: , Geen reacties
Blackphone-App-Store

We wisten al dat Blackphone jouw privacy voorop stelt, en daar wordt nu een app store aan toegevoegd die alleen applicaties doorlaat die door een strenge controle heenkomen.

De Blackphone gaat heel zorgvuldig om met je gegevens, maar had altijd één nadeel: als je echt anoniem en veilig wilde blijven, kon je alleen gebruik maken van de standaard apps die al op de telefoon stonden toen je hem kocht. Daar komt heel snel verandering in nu het bedrijf naar eigen zeggen ’s werelds eerste privacygerichte app store gaat gebruiken.

Gerust hart
Begin volgend jaar is deze appwinkel het onderdeel van een grootschalige update voor PrivatOS, het besturingssysteem waar de Blackphone op draait. Vanaf dat moment kun je dus met een gerust hart meerdere apps voor je toestel downloaden, aangezien alle apps die aangeboden worden privacy en veiligheid erg serieus nemen.

Daarnaast kun je vanaf januari aan de slag met “Spaces”, een nieuwe functie waarmee je privé- en werk-apps van elkaar gescheiden kunt houden. Deze twee Spaces staan compleet los van elkaar, zodat alle data en de accounts beperkt blijven tot één Space. Onlangs werd ook bekend dat Silent Circle, het bedrijf achter de Blackphone werkt aan een tablet.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).