BMW’s Vehicular CrowdCell: beter bereik dankzij femtocell

Auteur: , 10 Reacties
BMW i3

Naast de gebruikelijke techbedrijven zijn ook automerken vertegenwoordigd op het Mobile World Congress in Barcelona. Zo is onder andere BMW aanwezig en toont een concept dat mobiele communicatie moet verbeteren.

Het project heet Vehicular CrowdCell en werd vorig jaar op diezelfde beurs voor het eerst getoond onder de naam Vehicular Small Cell, laat het maar aan BMW over om jarenlang dezelfde concepten op beurzen uit te venten. Het zal dus nog wel even duren tot ze deze techniek in de auto verkopen.

Allereerst de Vehicular Small Cell, die we al van vorig jaar kennen. Het is een femtocell die het bereik van mobiele apparaten in de auto moet verbeteren. Een Femtocell in de mobiele telefonie is een klein basisstation met een laag zendvermogen, dat ontworpen is om in woonhuis of een klein bedrijf geplaatst te worden. Het is door middel van een vaste internetaansluiting verbonden met het netwerk van een mobiele telefoonmaatschappij. In de BMW i3 werkt de femtocell natuurlijk niet via een vaste verbinding, maar maakt wel gebruik van de vaste antenne van de auto aangezien die een betere ontvangst heeft dan de mobiele apparaten in de auto.

De Vehicular CrowdCell kan het GSM-signaal ook voor gebruikers buiten de auto beschikbaar stellen. Vooral voor elektrische deelauto’s kan dit interessant zijn, aangezien die verspreid zijn over een stad of regio. Met hulp van de Vehicular CrowdCell kan slechte ontvangst of drukte op het GSM-netwerk worden verkomen.

De Duitse autofabrikant werkt samen met Peiker en Nash Technologies en zal prototypes van de techniek gaan inbouwen in onderzoeksauto’s van BMW.10 reacties

Heb het artikel even 2 keer moeten lezen en even op femtocell moeten googlen want ik begreep er geen r33t van. Maar goed, eigenlijk een zendmast in je auto dus, of begrijp ik er nog steeds geen r33t van?
@pomoek: j3 sn4pt h3t 44rdig m3 dunkt
@petrolicious: h4h4! N3tj35!
@pomoek: jep. We hebben het artikel wat herschreven, want het was niet heel erg duidelijk zo. Nu hopelijk wel en anders horen we het wel :)
@ziekegeest: Niet op antwoorden Wouter gaat niemand een r33t aan. En ff: Boze tongen? We leven in 2016, Gay zijn is volgens mij al 30 jaar geen probleem meer.
@Wouter: Dank je, beter zo!
b3n j3 n13t d3 3n1g3…..

Bij alinea 2 voelde ik me echt oud…
“Met hulp van de Vehicular CrowdCell kan slechte ontvangst of drukte op het GSM-netwerk worden verkopen.” -> worden voorkomen
Een FemtoCell is aan het netwerk van één provider gekoppeld, dit werkt dus niet met roaming en bij gebruik van meerder providers in de auto (bijv. 2 personen met verschillende provider).

Leuk idee, maar levert denk ik in de praktijk weinig op…
Ik kom er net achter dat ik met mijn iPhone via de laptop via mijn versterk gewoon mijn muziek kan afspelen en regelen. Was voor mij al een hele overwinning.

Dat met die i3 gaat mijn petje te boven ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).