Brengt Microsoft personal assistant ook naar iOS en Android?

Auteur: , 1 Reactie
Zien we dit binnenkort op onze iOS- of Android-smartphones?

Microsoft wil met zijn personal assistant Cortona mogelijk de strijd aangaan met Siri en Google Now. Hoe? Door Cortona ook naar iOS en Android te brengen.

De Amerikanen zijn nog altijd druk doende om hun inhaalslag op de mobiele markt vorm te geven. Het Windows Phone-platform wordt steeds volwassener, maar komt vooralsnog niet in de buurt van de gebruikersaantallen van Apple’s iOS en Google’s Android. Personal assistant Cortona moet een belangrijk onderdeel worden van Windows Phone, maar het zou zomaar kunnen dat het net als Google Now op meerdere besturingssystemen beschikbaar komt.

Microsoft overweegt namelijk of het zin heeft om Cortona als app uit te brengen voor iOS en Android. Het is ‘a bit of a head scratcher’ voor Windows, zo omschrijft Marcus Ash, tegenover GeekWire. Hij is Group Program Manager bij Windows Phone en weet dus als geen ander wat er speelt binnen het bedrijf.

Microsoft vraagt zich vooral af of het zin heeft om zijn unique selling point ook beschikbaar te stellen op toestellen van de concurrentie. Het is vooral op iOS namelijk onmogelijk om een gelijkwaardige ervaring aan Siri te bieden. Daarvoor is het besturingssysteem te gesloten. Daarnaast zijn Siri en Google Now voorgeïnstalleerd en zal niet iedereen de moeite willen nemen een andere personal assistant te installeren.

Overigens weet Microsoft dat het zeker succesvol kan zijn op de platformen van de concurrentie, mits de aanpak klopt. De bekende apps van Office werden namelijk enthousiast ontvangen, maar dan hebben we het natuurlijk wel over software die iedereen kent. Het blijft dus even afwachten voor welk pad Microsoft kiest: de risicovolle sprong in het diepe of de veilige weg.1 reactie

Een goed artikel. Lang genoeg, Relevante back links, Bron goed in het artikel verwerkt. Goede balans tussen mening en objectieve info.

Ik was een aantal comments geleden best kritisch. Maar als het positief is moet het ook gezegd worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).