Brit pwnt Apple in rechtszaal

Gareth Cross
Get, up, stand up. Stand up for your right op gratis vervanging van je gebarsten Apple Watch-scherm binnen de garantietermijn.

Een groot tech-bedrijf laat zich weer eens van zijn kleinzieligste kant zien. Gareth Cross uit Aberystwyth (kustplaats in Wales) moest Apple voor de rechter slepen om de barst in zijn Watch gefixt te krijgen – deze ontstond in de eerste tien dagen na aankoop. Vermoedelijk wilde Apple voorkomen dat de deuren wagenwijd open zouden komen te staan voor iedereen met een barstje om garantie te claimen #precedentwerking.

Aanvankelijk claimde Apple dat de schade niet gedekt werd door de garantie, waarop Cross de stap maakte naar het zogenaamde small claims court, waar hij het bedrijf aanklaagde voor overtreding van de Sale of Goods Act. Met succes, want Apple werd veroordeeld tot betaling van 429 pond.

Dat duurde echter wel een half jaar. Cross, die zichzelf op Twitter omschrijft als ‘Mac fanatic and all-round geek’, zegt niet goed te begrijpen waarom Apple het op een zaak liet aankomen, of waarom het zes maanden lang weigerde toe te geven. Maar hij was vastbesloten om vast te houden aan zijn rechten als consument.

De mac-fanaat is blij met de uitspraak. Wat hij met het geld van plan is? “Een nieuwe Apple Watch kopen. Hij beviel me uitstekend in de tien dagen dat ik er een had.” Over fanboy gesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *