Broertje OnePlus patenteert opvouwbare smartphone (foto’s)

OPPO OnePlus opvouwbare smartphone
Zien we binnenkort ook een gebogen smartphone van OnePlus op de markt?

Dat OPPO en OnePlus geleid worden door hetzelfde overkoepelende bedrijf BBK Electronics, wist je misschien al. De toestellen van beide merken ontlopen elkaar qua design vaak nauwelijks. Des te interessanter is het patent dat OPPO heeft aangevraagd van een opvouwbare smartphone die er wel heel elegant uitziet.

Het patent is opgepikt door China Mobile en toont ons een voorproefje van hoe de eerste opvouwbare toestellen er ongeveer uit zullen gaan zien. De schetsen geven aan dat de smartphone er op het eerste gezicht hetzelfde uitziet als een reguliere smartphone. Het enige wat er ‘mist’, zijn de randen aan de zijkanten.

Dankzij een speciaal scharnier beschikt het toestel ook over de capaciteiten om zichzelf om te toveren tot een compacte tablet. Daarnaast hint het patent erop dat zowel de voor- als achterkant te gebruiken is als touchscreen scherm. Ook handig: door het vouw-element kan OPPO zich in principe richten op het richten van één kwalitatief hoogstaande camera.

Oppo patent

Hoewel dit patent niet meteen prijsgeeft dat OPPO bezig is met het bouwen van een vouwbare smartphone, blijft het interessant om te zien wat we kunnen verwachten. Naast OPPO zijn er echter genoeg andere fabrikanten die al (meerdere) patenten hebben aangevraagd van opvouwbare toestellen, zoals Samsung, LG en Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *