Bulbing: een lamp met een optische illusie

Bulbing: een lamp met een optische illusie
Met deze 2D LED lamp haal je een optische illusie in huis.

Door een acrylglas vorm van 5mm dik te graveren met laser stralen weet het Israëlische bedrijf Studio Cheha een bijzondere lamp te maken. In de basis van de Bulbing zit een LED die de lijnen in het acrylglas laat oplichten. Hierdoor ontstaat een optische illusie. Als je de lamp vanuit verschillende hoeken bekijkt lijkt het om een 3D voorwerp te gaan.

Via Kickstarter kan je deze bijzondere lamp nu bestellen. Het doel van 12.000 pond hebben ze al gehaald en de eerste lampen worden eind juli geleverd. De Bulbing is er in vijf verschillende designs. Het mooie aan dit project is dat je de designs kan uitwisselen. Je hebt dus eigenlijk maar één basis nodig waarna je het licht kan aanpassen aan je stemming.

De man achter Studio Cheha is Nir Chehanowski. In 2013 is hij ook een Kickstarter gestart met een ander design. Dit was de Flatlight, een ‘platte’ waxinelichthouder die de illusie wekt een kandelaar te zijn. Deze bleek in korte tijd zeer succesvol. Ik denk dan ook dat we nog wel meer zullen zien van deze ontwerper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *