Check ‘m: Xiaomi’s dual-vouwbare smartphone (video)

Auteur: , Geen reacties
Lekker soeppie daar

Dat, en stiekeme reclame voor een lekker noedelsoeppie.

De opvouwbare smartphone-oorlog is dit jaar officieel begonnen en terwijl Samsung zich tegen haters probeert te weren, glipt Huawei er zonder te veel kritiek tussendoor. Of flagship killer Xiaomi diezelfde scepsis moet voortduren, of dat ze alle lof krijgen, moet nog blijken. Op basis van deze eerste échte video van het toestel denk ik dat ze goed op weg zijn.

Begin dit jaar liet Xiaomi al een beetje van zich horen met deze video van lage kwaliteit. Daaruit kun je opmaken dat het Chinese merk nog een prototype liet zien; het toestel lijkt een beetje gebogen en de software lijkt nog niet geoptimaliseerd.

De nieuwe video, gepost op Weibo, is van een andere kwaliteit. Niet alleen is het meer dan 15 pixels aan elkaar gelijmd, maar we zien tevens (ongemonteerd) het opvouwen van het toestel. En man, wat is het sexy om de twee zijkanten om te vouwen.

Dat gezegd hebbende lijkt de software nog steeds een beetje sketchy te werken. De gebruiker moet klaarblijkelijk eerst swipen om het beeld te draaien, waarna het OS nadat de zijkanten zijn opgevouwen even twijfelt wat er zojuist is gebeurd.

Nu is het nog een beetje vroeg om oordelen uit te delen, want Xiaomi heeft nog weinig harde informatie over hun project uitgebracht. We weten niet wanneer het toestel uitkomt, wat hij precies kan en (misschien allerbelangrijkst) wat hij kost.

Lees ook: Samsung Galaxy Fold vs Huawei Mate X

Foto @Xiaomi (via Weibo)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).