Chinezen maken meer dan honderd iPhones via wisseltruc

Auteur: , 4 Reacties
iPhone 4S in stukjes

Medewerkers van een Chinese electronicawinkel hebben op een zeer creatieve manier originele Apple onderdelen in handen weten te krijgen.

Ze stuurden namaak-onderdelen van de iPhone naar Apple toe, met het bericht dat het om defecte onderdelen zou gaan. Op deze manier haalden ze Apple over om echte onderdelen terug te sturen, die ze vervolgens konden gebruiken om zelf iPhones te maken. In totaal hebben ze 121 iPhone-onderdelen aangevraagd voordat Apple de actie doorhad.

De Chinezen wisten met de truc de zogeheten BAND-onderdelen in hand te krijgen, die in China 3.000 yuan per stuk waard zijn. Omgerekend is dat ongeveer 370 euro. Daarna hoefden ze alleen een aantal andere onderdelen, waaronder een achterkant en batterij, te bemachtigen. De iPhones konden met een winst van 1.000 yuan (circa. 124 euro) worden verkocht.

Apple ontdekte in januari dat de ingestuurde onderdelen nep waren. De betreffende winkel beweerde toen van niks af te weten, waarna de politie werd ingeschakeld. Op 1 april werd personeel van de winkel gearresteerd toen de politie de omwisseltruc op het spoor was gekomen. (bron: techweb.com.cn, via iphoneclub.nl)4 reacties

Da’s dan wel weer humor. Doet mij denken aan een oom van mij die iedere keer wanneer de lampen van zijn zonnebank vervangen moesten worden, bij Wehkamp een nieuwe zonnebank bestelde. Even de lampen wisselen en de nieuwe zonnebank met oude lampen weer retour sturen. Boeven zijn het!
@dennis:
LOL. Weet niet of ik dat associaal of geniaal moet vinden….
@Laue: Je hoeft niet te kiezen. Soms kunnen beiden van toepassing zijn;)
Beetje het gratis hamburger effect. je besteld elke dag van de week een hamburger en haalt 1 ingrediƫnt er af. (als de hamburger 6 ingrediƫnten heeft) heb je aan het eind van de week een gratis hamburger.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).