CoD: Modern Warfare – Zo kijk je de officiële live gameplay

BeestPlus alles over een klassieke feature die terugkomt naar Modern Warfare.

Call of Duty-fans lijken zich te mogen voorbereiden op een geweldige nieuwe CoD in de vorm van een soft reboot van Modern Warfare. In dit artikel beschreven we al wat je ongeveer kunt verwachten maar na de onthulling van de eerste multiplayer-gameplay wisten we eigenlijk alleen dat de game er geweldig gaat uitzien, maar hoe de daadwerkelijk game zal spelen is nog onduidelijk…. maar niet meer lang!

Activision onthulde al dat we donderdag 1 augustus in onze agenda’s moeten zetten, want om 19:00 (Nederlandse tijd) begint de officiële multiplayer-onthulling van Modern Warfare. En nee, dan hebben we het niet over de 2v2-modus die we al zagen, maar over de klassieke dynamiek van een multiplayer-potje in CoD.

Over klassieke dynamiek gesproken, gisteren werd onthuld dat Modern Warfare verrijkt wordt met de klassieke killstreak-mechaniek. Dat betekent dat weer ouderwets killstreaks jagen, terwijl je niet meer met speciale tools beloond wordt voor teamwork (scorestreaks).

Onder de killstreaks bevinden zich onder andere een Juggernaut-pak, een anti-infanterie voertuig met machinegeweren en een rookgordijn (van witte fosfor) dat vijanden verbrandt wanneer ze te dichtbij komen.

Dat laatste wapen is al direct onderhevig aan discussie omdat het in het echt een controversiële implicatie heeft. Witte fosfor creëert heel snel rook maar kan, wanneer het in aanraking met de huid komt, voor hele nare brandwonden zorgen. Het is dan ook verboden (door de Verenigde Naties) om het op gebieden met burgers te gebruiken. Tegenstanders van het idee vinden het immoreel om het wapen in de game te verwerken.

Hoe dan ook, vanaf 19:00 op 1 augustus toont Activision ons de eerste echte multiplayer trailer en om 19:30 begint de gameplay livestream. Op basis van de onderstaande Tweet kun je zo’n 3,5 uur aan livestream verwachten, want pas om 23:00 begint de post-show. Vermoedelijk krijgen we dus in de tussentijd uren aan gameplay te zien. Dat kun je checken via het Call of Duty-Twitch-kanaal.

Call of Duty: Modern Warfare komt op 25 oktober uit voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Lees ook: CoD: Modern Warfare krijgt briljante Fortnite cross-play functie

Foto @Activision

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *