Computervirus geeft hardrijders vrij spel

Computervirus geeft hardrijders vrij spelCamera’s waren door een infectie niet meer betrouwbaar.

Het virus WannaCry neemt langzaam de wereld over. Niet alleen bij mensen thuis, ook overheden en bedrijven hebben er last van. Honda moest zelfs een productiefabriek stilleggen. Het virus heeft er in AustraliĆ« voor gezorgd dat camera’s (die hardrijders registreren) niet meer correct functioneerden. Een onderhoudsmedewerker bracht het virus per ongeluk naar het systeem middels een USB-stick.

Door de ransomware werkten 55 camera’s niet naar behoren in Melbourne. De politie verklaarde 590 geregistreerde boetes ongeldig. Omdat het systeem geĆÆnfecteerd was kon de politie niet achterhalen of de overtredingen correct waren geregistreerd.

De politie kwam erachter dat het systeem besmet was, omdat de camera’s vaker dan gebruikelijk herstart werden. WannaCry is een wereldwijd probleem. De ransomware is sinds mei in meer dan 150 landen opgedoken. Een computersysteem kan via diverse kanalen besmet raken. In dit geval via een USB-stick, maar het openen van een bestand in een onschuldige email kan al voldoende zijn om schade aan te richten. (via BBC)

Checken of je eigen computer wellicht geĆÆnfecteerd is met malware? Ga zelf op onderzoek uit met DEZE vijf tips.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *