Concept: iPhone ‘Car Mode’, eindelijk veilig rijden?

Auteur: , 7 Reacties
iPhone Car Mode concept

Maar liefst 1 op de 3 weggebruikers doet het: surfen, mailen of whatsappen in de auto. Met de functie Car Mode is dit niet meer mogelijk.

Inmiddels hebben alle smartphones de welbekende Airplane Mode. Deze mode maakt het mogelijk om de offline-functies van je telefoon te blijven gebruiken, terwijl je telefonisch niet bereikbaar bent en WiFi uitgeschakeld is (overigens ook een goede manier om batterij te besparen). Maar ontwikkelaars Joey Cofone en Michael Vanderbyl hebben een nieuw idee: Car Mode.

Deze functie wordt ingeschakeld wanneer de telefoon contact maakt met het Bluetooth-systeem van je auto. Wanneer je auto dit niet heeft, zal de functie ook handmatig in te schakelen zijn. De Car Mode zal vervolgens alleen handsfree bellen en navigatie toestaan. Alle andere notificaties worden uitgeschakeld. En het geniale: ontvangen berichten worden automatisch beantwoord waarin wordt aangegeven dat de gebruiker aan het auto rijden is.

Waarschijnlijk zal het verkeer er een stuk veiliger van worden. Alhoewel, de echte smartphone-verslaafden zullen Car Mode uiteindelijk gewoon handmatig uitzetten. (via: mashable.com)7 reacties

Renault heeft dit toch al in combinatie met Android. Want heb het al meegemaakt dat ik iemand opbelde en de melding kreeg ‘the person is currently driving and cannot be reached” geen idee of dat android was, of de wagen. Maar het bestaat al
Dit lijkt me niks. Iedereen kan zo zien dat je aan het autorijden bent, terwijl je de informatie soms hellemaal niet wil delen. En veel mensen willen wel bereikbaar blijven dus zullen ze deze functie hellemaal niet gebruiken.
Windows Phone 8 heeft dit ook al!
Wanneer komt de autoblog app voor WP8 nu eens beschikbaar?
Het automodus idee werkt toch niet want je zet die app gewoon uit als je hem wilt gebruiken en anders boeit het niet.

Dus dan hou je over een app reageert dat je aan het rijden bent… Dan wachten ze maar gewoon even tot ik klaar ben met rijden op mijn app/smsje.
Zo overbodig. Dus ook geen sms meer in de file sturen “ik zal wat later zijn”. Of langs de kant van de weg stoppen om even iets op te zoeken. Uitzetten dus die rommel. Automatisch antwoorden is helemaal belachelijk..
Als ze nu eens die spraakzooi in android ook eens in de nederlandse taal uitbrengen kan je tel gewoon sms/whatsapp/mail voorlezen en beantwoorden met spraak.
”Nieuw idee”, dacht het niet ;) Met mijn Windows Phone is dit al een tijdje mogelijk!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).