Cool: binnenkort live drone beelden bekijken via Facebook

Auteur: , 1 Reactie
Drone beelden vanuit de lucht

Nu hopen dat de kwaliteit een beetje te pruimen wordt.

De dronebazen bij DJI hebben een partnerschap lopen met Facebook. En een partnerschap brengt samenwerkingen voort. Daarom kunnen we binnenkort live naar beelden, geschoten vanaf een drone, kijken terwijl deze in de lucht circuleert.

Eigenaren van een DJI-drone kunnen door middel van de DJI GO app de boel streamen naar Facebook Live. Tijdens een conferentie toonde Facebook CEO Mark Zuckerberg een demo met een Phantom 4. In theorie is het idee gaaf, maar weet wel dat je een redelijk stabiele verbinding moet hebben om de stream leuk te houden voor kijkers. Niemand zit immers te wachten op 144p of 240p beeldkwaliteit streaming vanuit de lucht.

De functie is compatibel op zowel de Android als de iOS app van DJI. Het livestreamen naar Facebook via een DJI-drone moet vanaf eind deze maand mogelijk zijn.1 reactie

Nog een gave functie, DJI is volgens mij wel echt de trendsetter op gebied van dit soort ontwikkelingen! Hopelijk ontstaat er op deze manier geen wedloop wie de mooiste streams kan maken, dan ben ik bang dat je gevaarlijke situaties kan krijgen.

Ben benieuwd naar de eerste streams en de fps daarvan, lijkt me inderdaad lastig om de kwaliteit goed te houden met zo´n draadloze verbinding

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).