‘Cross-play-gate’: Microsoft reageert verontwaardigd

Crossplay
Suggestieve aantijgingen lijken een nieuwe console-oorlog te ontketenen.

Nadat Sony recentelijk bekendmaakte geen cross-play te ondersteunen, reageert Microsoft enigszins verontwaardigd op de verdediging van PlayStation’s moederbedrijf. Volgens Phil Spencer, Xbox-topman, is het niet gezond dat Sony hun platform niet als veilig beschouwt, zo meldt Polygon.

Spencer: “Het feit dat iemand deze aannames maakt, dat we op een of andere manier onze Minecraft-spelers niet veilig zouden houden, vind ik – niet alleen vanuit het perspectief van Microsoft, maar ook vanuit de game-industrie – tja, ik weet niet waarom dat het gespreksonderwerp moet worden, dat lijkt me voor niemand gezond.”

Alle trammelant begon nadat Sony liet weten cross-play (het samen laten spelen van spelers van verschillende platformen) niet toe te staan voor Minecraft en Rocket League. De reden, zo melden we in dit artikel, zou te maken hebben met de veiligheid van jonge spelers.

Met andere woorden, een Sony-topman stelt dat ze de veiligheid van hun spelers niet kunnen waarborgen wanneer deze spelers zich mengen met spelers van andere platformen. Deze directe aantijging schoot Xbox-topman Phil Spencer dus in het verkeerde keelgat.

Wat denk jij? Staat Sony in het gelijk door hun spelers te beschermen tegen een oncontroleerbare omgeving of moet het miljardenbedrijf hun collega’s/concurrenten serieus nemen en ze vertrouwen?

2 reacties

 1. Sony denkt dat ze crossplay niet nodig hebben omdat ze momenteel voorop lopen qua console sales.
  Maar dat is niet het grote doel van Crossplay, uiteindelijk moet het om “The Players” gaan.
  Jammer genoeg kan Sony het elk moment WEL toestaan, en is iedereen de nare bijsmaak ineens weer vergeten…

 2. Mm.. ik vind het een beetje raar dat ze ‘veiligheid’ als reden gebruiken.

  Het is volgens mij heel simpel. Sony zegt dat ze geen controle hebben over de omgeving, dat kan ik mij enigszins wel voorstellen. Maar je praat tenslotte over gebruikers in een bepaalde server. Mij lijkt het dan logisch dat er gewoon een controle punt komt over zo’n server waarbij Microsoft, Sony & andere partijen samenkomen en privacy & veiligheidsregels bespreken om zo op 1 lijn te komen, met daarbij gewoon een moderator of systeem die ervoor zorgt dat de regels gehandhaaft wordt.

  Misbruikers overtreden dan de regels van crossplay.

  Het lijkt mij logisch dat dit soort regels en afspraken graag gemaakt worden, alleen speelt Sony nu het puberale kindje dat niet wilt luisteren en tegendraads is.

  Ik zie het nog wel gebeuren dat het crossplay er komt. Kwestie van geduld. & wat @lolindir al zegt, straks dan staat Sony het wel toe en dan zijn zij de helden van het jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *