Cryptocurrency minen via Chrome Extensies niet mogelijk

Auteur: , Geen reacties
Cryptocurrency minen via Chrome Extensies niet mogelijk

Google pakt miners aan.

Iemand anders jouw browser-extensie in Google Chrome laten installeren en vervolgens de computer van de gebruiker misbruiken om cryptocurrency te minen. Het gebeurde, maar Google heeft daar nu een stokje voor gestoken.

Ontwikkelaars mogen niet langer een miner in de extensie bouwen. De bestaande extensies in de Chrome Web Store zullen door het techbedrijf worden verwijderd. Daar is Google nu mee begonnen en eind juni verwachten ze daarmee klaar te zijn. Blockchain gerelateerde plug-ins zijn nog steeds welkom, maar een miner is absoluut verboden.

Veel gebruikers hadden het niet eens door, omdat de miners stiekem in het script van de extensie werd geschreven. Als gebruiker kon je het alleen doorhebben door naar je systeem te kijken. Het CPU gebruik neemt bijvoorbeeld behoorlijk toe, omdat het minen veel kracht vraagt van de processor. Ben je aan het surfen op het web en wordt je laptop heet of gaat de computer herrie maken, dan moet er eigenlijk al een lampje gaan branden.

Over the past few months, there has been a rise in malicious extensions that appear to provide useful functionality on the surface, while embedding hidden cryptocurrency mining scripts that run in the background without the user’s consent. These mining scripts often consume significant CPU resources, and can severely impact system performance and power consumption. – Google

Hou deze zaken dus in de gaten als je gebruik maakt van een andere browser dan Chrome. Daarnaast kunnen websites ook een script bevatten dat door miners gebruikt kan worden. In het gevecht tegen malafide cryptoboeren deden eerder platformen als Facebook en Twitter de reclame voor cryptocurrency in de ban.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).