Cyberpunk 2077 is een bolwerk van leugens?

Cyberpunk 2077 is een bolwerk van leugens?

Heeft CD Projekt Red gelogen met de ontwikkeling van Cyberpunk 2077? Het lijkt er mogelijk wel op.

Hoe heeft het zo mis kunnen gaan voor CD Projekt Red. Een game dat al zoveel jaren in ontwikkeling is, zo slecht afleveren. Wel, het antwoord is mogelijk schokkender dan je zou denken. Blijkbaar zaten ze niet verlegen om een leugentje bij CD Projekt Red als het gaat om de ontwikkeling van Cyberpunk 2077.

Cyberpunk 2077 ontwikkeling

Volgens Bloomberg-journalist Jason Schreier is er gelogen over het moment dat de ontwikkeling van Cyberpunk daadwerkelijk is begonnen. De makers hebben ons doen geloven dat het een proces van bijna 10 jaar is geweest. Het eerste nieuws over de game werd in 2012 door CD Projekt Red naar buiten gebracht. Er was toen echter helemaal geen sprake van een start van de ontwikkeling. De makers zouden helemaal geen tijd hebben gehad om in 2012 te focussen op Cyberpunk, omdat toen nog alle aandacht was gevestigd op The Witcher 3.

De ontwikkeling van Cyberpunk 2077 is pas begonnen in 2016. De demo die het bedrijf zou hebben getoond op de E3 in 2018 zou ook nep zijn geweest. De game was op dat moment verre van speelbaar. Wederom staat ontwikkelaar CD Projekt Red er gekleurd op met dit nieuwsbericht. De vraag is of de ontwikkelaar nog kan herstellen van al dat slechte nieuws. Een grote update voor Cyberpunk is in de maak. Laten we hopen op het beste.

Nog geen reacties

  1. De enige die hebben gelogen zijn al die sufferds met pre-orders en directe aanschaf enzo. Die logen tegen zichzelf door te denken dat tegenwoordig iets gereleased kan worden zonder issues, en dan met name een zeer grote en complexe game.
    Niet gewoon even een 2 weken wachten ofzo, nee direct kopen en dan gaan lopen zeuren over bugs.

    • Kleine bug, of zoiets als dit is nogal een verschil… Al moet ik wel zeggen dat ik deze wel in de pre-sale heb aangeschaft (al is het maar vanwege de gratis stadia controller en Chromecast ultra).

      • Met die Stadia sale kon je geen buil vallen. Al speel je het spel nooit dan heb je voor een prikkie mooie hardware die je desnoods met winst kan verkopen. MP staat er vol mee inmiddels.
        Als je zoiets (puur de game) in de pre-sale koopt ben je gewoon dom, zeker gezien het verloop van de ontwikkeling en problemen gedurende de ontwikkeling.
        Het wordt alleen maar erger aangezien mensen steeds meer verwachten, de lat steeds hoger ligt en er ook steeds meer druk is ivm andere projecten die gereleased worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *