10 bizarre Pokémon Go-incidenten

Auteur: , 4 Reacties
Pokémon Go

Gisteravond werden twee tieners in Florida beschoten tijdens het spelen van Pokémon Go. Wat is er nog meer voor ellende gebeurd?

In Nederland kunnen we sinds dit weekend (legaal) genieten van de game – als de servers besluiten mee te werken, dan. Inmiddels is de app wereldwijd een hype, en hebben er ook de nodige incidenten plaatsgevonden. Dit zijn de 10 meest bizarre Pokémon Go-incidenten.

10. Amerikaanse soldaat vangt Pokémon op IS-frontlijn

Louis Park vecht samen met andere Amerikanen en de Peshmerga aan de frontlinie bij Mosul tegen IS. Onophoudelijk geschoten wordt er niet, dus alle tijd om even een Pokémon te vangen. Een screenshot daarvan verscheen op The Verge.

9. Privéhuis wordt gym

In principe komt een woonhuis niet voor die status in aanmerking, maar dit huis in Massachusetts is toevallig een voormalige kerk. Zo komt het dat de bewoner afgelopen week opeens hordes spelers in zijn tuin aantrof.

8. Opvang voor geregistreerde sex-offenders is pokéstop

In het Amerikaanse Phoenix staat het New Windsor Hotel, waar veroordeelde zeden-delinquenten zich voorbereiden op een terugkeer naar de samenleving. Er wonen er tientallen; misschien niet de beste plek voor een pokéstop.

7. Pokémon duiken op in Auschwitz

Misschien is een holocaust-museum niet de beste plek om een pokéstop te plaatsen. Toch gebeurde dat in zowel in het museum in Washington-DC als in het Auschwitz-Birkenau-museum in Polen.

6. Jongens in Tilburg overvallen

Echt veel lijkt dit incident niet met de game te maken te hebben, eerlijk gezegd. Wel is het zo dat drie Tilburgers in de buurt van museum de Pont werden beroofd door een man met vuurwapen tijdens het spelen van het spel.

5. Meisje vindt lijk tijdens het spelen

De game stimuleert je om je omgeving te verkennen. Zo kun je op plaatsen waar je anders nooit zou komen. Plaatsen waar misschien ook anderen nooit zouden komen, en die dus geschikt zijn om een lijk te verstoppen.

4. Spelers komen terecht in een gewapende overval

De overvallers wisten zelf ook hoe de game werkt: door een zogeheten beacon te plaatsen op een verlaten parkeerplaats in Missouri werden spelers naar hun locatie gelokt. Daar wachten de criminelen met vuurwapens in een zwarte BMW.

3. Man geeft baan op voor Pokémon Go

De game beloont spelers die bereid zijn tot een flinke tijdsinvestering. Je kunt het ook overdrijven, en besluiten je leven te wijden aan het spelen van Pokémon Go. Dat deed een man uit Nieuw-Zeeland deze week. Daarbij moet wel worden aangemerkt dat hij van wandelen houdt en na zes jaar werken toe was aan een vakantie.

2. Spelers vallen van rotswand

Hoewel de game herhaaldelijk waarschuwt toch vooral goed op je omgeving te letten, is het maar al te makkelijk om even je aandacht te verliezen. Dat merkten ook twee spelers die in Californië, in de buurt van San Diego, van een rotswand vielen. Ze zouden een val van respectievelijk 15 en 27 meter hebben gemaakt – maar er gelukkig alleen lichte verwondingen aan over hebben gehouden.

1. Pikachu verschijnt op graf overleden Pokémon-fan

Een Nederlandse jongen bracht een bezoek aan het graf van zijn broertje, toen Pikachu daarop verscheen. Die is in de game zeldzaam, maar bovendien de favoriete Pokémon van de overleden jongen, die zelf groot Pokémon-fan was.4 reacties

Dat kinderen dit spelen kan ik nog inkomen, maar hordes volwassen als een kip zonder kop, mijn hemel, dan is het niet erg goed met je gesteld.
Toen ik gisteravond een normaliter rustig dorpje net buiten Toronto bezocht om wat te eten, waren er zoveel Chinezen Pokemon Go aan het spelen, niet normaal gewoon. De stoep was totaal geblokkeerd en iedereen liep als een zombie over straat, alleen maar naar hun beeldscherm kijkend.
HoloLens van Microsoft had nu wel makkelijk geweest..
@ffw88: ja want op een microsoft windows phone app hoeft men niet te hopen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).