De computer van hout: wie heeft er interesse?

De computer van hout: wie heeft er interesse?
Het design van de hedendaagse desktop is nog steeds wat aan de saaie kant. Oké, ze zijn een stuk minder vierkant en saai dan de allereerste vaalgele PC-torens, maar om het nou een designstatement te noemen… nee. Een stel nerds uit San Francisco probeert daar verandering in te brengen met dit houten exemplaar.

Deze desktop heeft een kern van aluminium, met daaromheen een laag bamboe, dat met de laser wordt uitgesneden. Wat meteen opvalt is dat ze het formaat erg klein hebben weten te houden, ongeveer te grootte van een sixpack bierflesjes. Volgens One Technology, de makers van dit houtwerk, brengt het geen koeproblemen met zich mee.

De behuizing wordt ‘vol’ geleverd, met een i7 processor, een Nvidia GTX 970 grafische kaart, 16 GB aan werkgeheugen, en een SSD met 128 GB opslagruimte. Voor alle overige data is er nog een harddisk met een opslagcapaciteit van 1 terabyte aanwezig. Specs waar je de komende jaren mee vooruit kunt.

Het is nu de vraag of ze het streefbedrag van 50 mille op Kickstarter gaan halen. Mocht dat lukken, dan gaan de eerste houten computers voor 1650 dollar weg, omgerekend 1450 euro.

[lg_folder folder=”0_Divers/Phantom_One/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *