De eSight bril laat slechtzienden weer kijken

Auteur: , 2 Reacties
eSight-bril

Zelfs mensen die geen gezichten meer kunnen onderscheiden, krijgen met de eSight weer de mogelijkheid om scherp uit hun ogen te kijken.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, we maken ze tegenwoordig namelijk zelf. De eSight is een bril die op het eerste gezicht doet denken aan een virtual reality headset, die ervoor zorgt dat het beeld zo wordt aangepast dat zelfs de meest slechtzienden alsnog een duidelijk wereldbeeld kunnen krijgen.

Hoe werkt het?
De camera op de eSight die het beeld in real time opvangt en omzet, kan middels een bijbehorende controller voor iedere mate van slecht zicht worden afgesteld. Zo kun je met een druk op de knop het contrast instellen en (tot 14 keer) inzoomen, zodat allerlei verschillende oogproblemen aangepakt kunnen worden.

Als de bril juist is ingesteld, worden de beelden via de camera naar de controller verzonden, waar een chip ervoor zorgt dat het beeld wordt omgevormd zodat de slechtziende persoon in kwestie het perfecte beeld krijgt dat met zijn aandoening omgaat. Het beeld wordt vervolgens verstuurd naar twee LED-schermpjes in de bril die voor de ogen van de drager hangen.

Reactievideo’s
Indrukwekkende techniek dus op papier, maar werkt het ook echt? Op het internet duiken langzaam maar zeker de eerste reactievideo’s op van slechtzienden die de eSight in gebruik nemen. Zo is er een moeder die haar pasgeboren zoontje voor het eerst ziet dankzij de bril, en een oorlogsveteraan die plotseling weer scherp uit zijn ogen kan kijken, met alle emotionele gevolgen van dien.2 reacties

En dit is beter dan een bril omdat?
@dikdraak: Omdat het veel meer doet, dan een bril. Het visualiseert de beelden op sterkte en is niet alleen maar een sterkte aanpassing van glas, of kunstof, zoals bij een gewone bril.
Misschien tijd dat er voor jou ook één beschikbaar komt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).