De koers van de Bitcoin schoot door $ 4.000,-. Wat nu?

bitcoin-koers-4000
Is de rally naar een nieuwe topkoers eindelijk begonnen?

Gisteravond laat begonnen de koers van Bitcoin en andere cryptomunten flink te stijgen. Daar zagen wij gisterenmiddag al indicaties voor. Inmiddels is de Bitcoin (BTC) zelfs door het glazen plafond van $ 4.000,- geschoten. Inmiddels lijkt de koers zelfs op weg naar de $ 4.100,-. Nu zagen we eerder dat de koersen na het doorbreken van deze harde grens weer snel terugvallen. Vraag is dan ook of de Bitcoin deze stijging kan volhouden. Volgens de eerste analyses kan pas vanaf een koers van $ 4.200,- worden gesproken van een langdurige bull-beweging. Mocht de koers daar niet doorheen breken ligt een koersdaling weer in de lijn der verwachting. We zouden dan hetzelfde patroon zien na eerdere uitbraken boven de $ 4.000,-.

Toch is er een aantal aanwijzingen dat het deze keer wel eens anders af zou kunnen lopen. Zo zien we in de vergelijking van coinmarketcap dat het handelsvolume in de afgelopen 24 uur is gestegen van $9,394,210,605 naar $10.353.208.185. Er wordt dus, ondanks dat de rally naar $ 4.000,- al even gaande was, verder in de munt geïnvesteerd.

Daarnaast zagen we dat Bitcoin (BTC) de afgelopen tijd wat marktaandeel verloor ten opzichte van andere cryptomunten omdat die een beter rendement gaven. Nu de Bitcoin zich weer met een goed rendement in de kop van stijgdende koersen meldt, zou dit voor eerdere uitstappers reden kunnen zijn om (weer) in te stappen.

Daarnaast lijkt de hele markt in een opwaartse beweging en hebben we al eerder veel technische redenen gezien waarom een uitbraak statistisch gezien niet ver weg zou moeten zijn. Alle reden om de koersen dus goed in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *