De nieuwe MacBooks zijn nauwelijks anders

De nieuwe MacBooks zijn nauwelijks anders

Apple heeft nauwelijks wijzigingen doorgevoerd aan de nieuwe MacBooks met de M1 chipset. Dat blijkt uit een grondig onderzoek van de hardware.

Met grote bombarie kondigde Apple tijdens een keynote de eerste Macs met de M1 chip aan. Het zou veel sneller, efficiënter en zuiniger moeten zijn in vergelijking met de Intel chips. Allemaal leuk en aardig, maar wat heeft Apple nu echt aan de hardware gedaan om dit voor elkaar te krijgen?

Nou, bar weinig zo blijkt uit een onderzoek van iFixit. Ze hebben een MacBook Air met de M1 chip uit elkaar gehaald om eens te kijken wat er nu allemaal anders is. Uit het onderzoek komt naar voren dat de laptop bijna identiek is aan de Intel variant. Een grote verandering is het feit dat Apple de ventilator heeft verwijderd uit de MacBook Air met de M1 chip. De chip van Apple vereist minder koeling, waardoor de ventilator niet langer nodig was. Daarnaast was de T2 veiligheidschip niet langer nodig, dus deze ontbreekt ook in de laptop.

Ook heeft iFixit een MacBook Pro met M1 chip uit elkaar gehaald. Hier is de ventilator nog wel aanwezig en zit ‘ie op dezelfde plek als de MacBook Pro met Intel chip. Zo vertoont de MacBook Pro met M1 nog de meeste overeenkomsten met zijn Intel broertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *