De Trident onderwaterdrone is nu al een succes

De Trident onderwaterdrone is nu al een succes
Lucht. Dat kennen we nu wel. Tijd om onder water te duiken met drones.

Het team achter de open-source onderwaterrobot OpenROV heeft een nieuwe gadget gepresenteerd: de Trident. Het is in feite een drone met een HD-cameraatje en LED-verlichting aan boord, maar dan voor onder water. Beelden worden via een 25 meter lange kabel verzonden en een drietal thrusters zorgen voor de benodigde aandrijfkracht, goed voor een snelheid van maximaal 2 meter per seconde.

De Trident onderwaterdrone is nu al een succes

De makers voorzien talloze mogelijkheden. Van het inspecteren van de onderkant van een boot tot het maken van 3d-modellen van de zeebodem (ja, je kunt er langere kabels bij krijgen). De accu houdt het in ieder geval zo’n drie uur vol, dus mogelijkheden genoeg. De Trident besturen kan vanaf een smartphone of computer.

Op Kickstarter is de benodigde 380.000 dollar inmiddels binnen. Early birds kunnen de Trident voor 949 dollar bestellen, de uiteindelijke consumentenprijs ligt op 1199 dollar.

[gv data=”daR1e1fKKCc”][/gv]

3 reacties

      • @derkie0: Dit is de spinoff van Kickstarter ! Allemaal idiote ideen van mensen die normaliter nooit het levenslicht zagen (en maar goed ook) maar nu kans zien door een gaaf YT filmpje mensen voor het karretje te spannen met $$$.

        Een kabel … Hoe verzin je het.

        Enne, zoek maar eens uit hoeveel kickstart projecten echt tot stand komen, en dan de projecten die ook waar maken wat er beloofd is.
        Je zult versteld staan van het lage rendement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *