De ultieme drop-test: iPhone valt vanuit de ruimte

Auteur: , 7 Reacties
iPhone-6-droptest

Deze video tilt de drop-test letterlijk naar nieuwe hoogten.

Al jaren is het een opmerkelijke traditie om het nieuwste Apple-toestel van grote hoogten naar beneden te laten vallen, om te zien of de smartphone het overleeft. We hebben ze uit vliegtuigen zien vallen en er zijn allerlei martelwerktuigen op losgelaten, maar zelden ging iemand zo ver om de stevigheid van de telefoon te testen.

Reclamestunt
In een creatieve reclamestunt om de Urban Armor Gear iPhone-case te testen, werd een iPhone 6 namelijk samen met twee GoPro-camera’s, een GPS en een backup telefoon middels een ballon de lucht in gelaten, en pas weer op het randje van de stratosfeer losgelaten. Op een hoogte van 100.000 feet, of 30,48 kilometer, scheurde de ballon, wat betekende dat de ruwe landing van de smartphone ingezet kon worden.

Er werd wel een parachute gebruikt om ervoor te zorgen dat de iPhone niet in een dodelijk projectiel zou veranderen, maar dat betekent niet dat het toestel hiermee gespaard werd. In de heen- en terugreis moest het ding temperaturen van -79 graden Fahrenheit weerstaan (wat de batterij leeg trok), hoge windsnelheden en talloze omwentelingen overleven.

De landing
Zodra het toestel op de grond neerkomt breekt de constructie waar de GoPro’s aan bevestigd zitten, zodat de telefoon een paar meter verder in het zand neerkomt. Nadat de batterij weer opgeladen was, blijkt echter dat de iPhone nog prima functioneert. Volgende keer dus toch maar zonder veiligheidsparachute proberen?7 reacties

Ziet er absurd mooi uit, zo hoog in de ruimte. En dan komt ie onder de wolken in de echte wereld en zie je hoe lelijk het er is..

OT: waarom wordt zijn val bij de laatste 50 feet vertraagd? Misleidende reclame voor hun product? Dat ding had als een komeet moeten inslaan (bij wijze van)
Top, zo’n GoPro!
Stel, iemand krijgt hem op zijn hoofd? Je weet maar nooit waar dat ding terechtkomt.
En nu zonder dat houder
De houder absorbeert nagenoeg alle energie die vrijkomt door het botsen met de grond. Een beetje misleidend dus maar de beelden blijven erg mooi. Die blauwe gloed langs de randen van de aarde, wauw!
Best slordig dat jullie -79 graden Fahrenheit niet even omgerekend hebben naar -62 graden celsius!
Ik vraag me af wanneer er een (raket)drone komt die met een smartphone kan bestuurd worden. Zo’n ding is tegenwoordig vele malen krachtiger dan de computers die ons op de maan hebben gebracht, dus moet dat toch niet zo moeilijk zijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).