De zeven beste hacks & tips voor Google Chrome

Auteur: , 5 Reacties
De beste hacks en tips voor Google Chrome

Een van de dingen die software leuk maken is als er wat aan te passen valt. Op de een of andere manier kan je het nooit laten om te rommelen met iets totdat het precies werkt zoals je wilt. Hier zijn de beste hacks en tips voor Google Chrome.

Uit zichzelf kan Chrome al aardig wat, maar de browser komt pas echt tot leven met een paar goede plugins. Uiteraard is iedereens surfgedrag anders, dus zie dit artikel als een goede leidraad van toffe dingen die mogelijk zijn.

7. Smooth Gestures
Smooth gestures
Smooth Gestures is een van de eerste dingen die ik in een browser installeer. Door de rechtermuisknop ingedrukt te houden en vervolgens een figuurtje te tekenen kan je de browser bedienen. Zo is een “Z” maken de huidige tab sluiten (denk nee schudden met de muis), en kan je omhoog en links doen als naar vorige tab springen.

6. Pin je tabs
10. Gepinde tabs
Soms wil je een tab in de gaten houden, maar wil je niet dat ie absurd veel ruimte inneemt in je tab-bar. Rechtermuisknop > Tabblad vastzetten, en de website verdwijnt als een klein icoontje uit de weg.

5.Krijg snel de betekenis van woorden met Google Dictionary
Google Dictionary-extensie
Met deze extensie kan je dubbelklikken op woorden om via Google de betekenis te krijgen. Erg handig!

4. Zie afbeeldingen op originele resolutie met Hover-Zoom
Hover-zoom. Klinkt futuristisch
Even boven een foto hangen, en met Hover-Zoom zie je dan de foto meteen op het originele formaat. Is uiteraard niet zo handig bij enorme foto’s, maar scheelt weer een klikje.

3. Krijg instant-samenvattingen met TL;DR
tldr. Awesome
Geen idee wat voor hekserij er achter steekt, maar deze extensie maakt snel samenvattingen voor je van ongeveer elke tekst. Werkt op dit moment alleen nog in het Engels, dus handig voor studenten die lange lappen tekst tot zich moeten nemen en mensen die Engels niet zo machtig zijn.

2. Ingebouwde rekenmachine!
Want ik kan niet hoofdrekenen
Deze rekenmachine loopt via Google’s zoekmachine, en is erg handig om snel even wat nummers uit te spugen. Voer simpelweg de berekening in de zoekbalk in, en bij de suggesties staat het antwoord.

1. Incognito-modus
Incognito-modus
Met incognito-modus kun je surfen zonder dat je een spoor achter laat op je eigen computer. Cookies staan uit en je zoekacties worden niet opgeslagen. Bruikbaar voor…sommige….momenten, maar ook om bijvoorbeeld op iemand anders’ computer even te surfen zonder dat diegene meteen al je inloggegevens weet.5 reacties

wat ook een goeie add-in is (die ik heb wel heb uitgeschakeld voor autoblog en apparata) is de Adblock extensie van chrome. je webpage laadt plots veel sneller
@Jantje_555: Die heb je ook voor Youtube om advertenties te blokkeren, ideaal!

Verder zijn sommige short-keys ook wel handig om te weten of om gewoon sneller te browsen maar die zijn natuurlijk niet voor enkel Chrome. Denk hierbij aan:

ctrl+t; nieuw tabblad openen
ctrl+w; tabblad sluiten
ctrl+shift+t; gesloten tabblad heropenen (erg handig!)
De allllllerbeste extensie ooit ever was Chrome Toolbox.
Kon je scrollen door je tabbladen.
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
@fiets: hoezo was? dit bestaat niet meer ofso?
@MAB:
Hij bestaat nog wel, maar op een of andere manier heeft Chrome het onmogelijk gemaakt om te scrollen door je tabbladen. Dus met geen enkele extensie kan het nog.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).