Deze 13 originele Xbox-games nu speelbaar op Xbox One

Auteur: , 1 Reactie
Klassieke meesterwerken met de graphics van nu!

Door middel van 'backwards-compatibility' kun je deze opgepoetste titels nu op de Xbox One spelen.


Foto @Xbox

Voor vele millennials is de Xbox hun eerste console en toentertijd waren en nog niet zo veel games. De games die er waren hebben tegenwoordig een iconische status verkregen. Dertien van die iconische games zijn vanaf vandaag ‘backwards-compatible’ beschikbaar voor de Xbox One. IGN zette ze op een rijtje.

– Star Wars: Knights of the Old Republic
– Ninja Gaiden Black
– Crimson Skies: High Road to Revenge
– Fuzion Frenzy
– Prince of Persia: The Sands of Time
– Psychonauts
– Dead to Rights
– Black
– Grabbed by the Ghoulies
– Sid Meier’s Pirates!
– Red Faction II
– BloodRayne 2
– The King of Fighters Neowave

Zoals in de onderstaande video duidelijk wordt, zijn alle dertien games netjes opgepoetst en aangepast om als acceptabele klassieker mee te draaien. Zo zijn de framerates verbeterd, zijn laadtijden sterk ingekort en hebben de games grafisch een stevige update gekregen.

Als ervaringsdeskundige kan ik in elk geval stellen dat games zoals Knights of the Old Republic, Prince of Persia, Sid Meier’s Pirates! en Red Faction II allemaal regelrechte aanraders zijn die zelfs vandaag nog meerwaarde hebben in de oneindige zee van games. Het is overigens wel belangrijk om te vermelden dat je de bovenstaande games wel in bezit moet hebben.

Heb je dus nog de oude schijfjes in de kast liggen, klap ze dan lekker in je Xbox One en je kunt ze (na een update) direct spelen. Ook gamers die de games ooit digitaal hebben aangeschaft kunnen de vernieuwde versies in 1080p checken. Ben je het schijfje kwijt en heb je de game nooit digitaal gekocht of heb je de bovenstaande games überhaupt nog nooit gecheckt? De meeste van de titels zijn voor een prikkie in de Store te krijgen.

Meer lezen over Xbox? Check dan hier wat het verschil is tussen Microsoft’s vernieuwde (mega krachtige) Xbox One X en de PlayStation 4 Pro. Ben je nog aan het twijfelen over de Xbox One X en zie je de klassiekers niet zitten? Hier lees je de waslijst aan Xbox One-games die geoptimaliseerd zijn voor de krachtpatser die X heet.1 reactie

Ik heb op m’n zestiende zes weken in een chemicaliënfabriek gewerkt om er één aan te kunnen schaffen. Het was het meer dan waard. Wat een plezier heb ik aan dat ding beleefd, zeg!! Maar helaas heb ik geen van deze games liggen. Ik wacht wel tot NFS Underground 2 backwards compatible is (net als de hele wereld).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).