Deze 360° camera module past in smartphones

Auteur: , Geen reacties
Deze 360 camera module past in smartphones

Je weet het misschien niet, maar een Chinees bedrijf genaamd ProTruly heeft vorig jaar november ’s werelds eerste smartphone met een ingebouwde 360-gradencamera gelanceerd. Als je dit nieuws gemist hebt is het geen probleem. De telefoon was nogal dik en daardoor niet heel praktisch.

Op het Mobile World Congress in Shanghai staat het bedrijf HT Optical dat 360-gradencameramodules levert aan zowel ProTruly als Xiaomi voor zijn recente Mi Sphere Camera.

Engadget was erbij en kreeg een sneek peek van vice directeur Shu Junfeng van een nieuwe kleine camera module. De nieuwe module past in een 7.6 mm dikke smartphone en beschikt over 16 megapixels.

Ook werden er foto’s getoond van een aankomende smartphone met de nieuwe cameramodule. De lens op deze smartphone zorgt voor een extra dikte van 1 mm. De camera zal dus niet irriteren als je een telefoontje pleegt of de telefoon in je zak wil stoppen.

Ook zal de lens over een harde krasresistente coating beschikken.

Volgens de vice directeur Shu Junfeng kan de nieuwe module 4K video’s maken. Ook kun je enorm ver inzoomen op je foto’s.

Volgens Junfeng zal het niet lang meer duren voordat de 360- gradencamera een mainstream functie wordt op smartphones.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).