Deze app waarschuwt je vrienden als je in gevaar bent

I'm getting kidnapped
Als je je in een gevaarlijke situatie bevindt, dan is je eerste reactie waarschijnlijk niet het pakken van je smartphone. Daar kan nu wel eens verandering in komen.

Een developer uit Brooklyn heeft namelijk een app ontwikkeld, die je kan gebruiken in gevaarlijke situaties, zoals een ontvoering. Jason van Anden probeert met I’m Getting Kidnapped de wereld een stukje beter te maken. “People reach out to me for help, and as a technologist I thought this was an interesting re-use of my technology that might have a big impact,” laat hij weten.

Waarschijnlijk denken we allemaal hetzelfde: hoe gaat een app je helpen bij een ontvoering? De app kan in een seconde geactiveerd worden en laat aan je contacten weten dat je in gevaar bent. Voordat de app helemaal naar behoren werkt, zijn er een aantal dingen die je van te voren moet instellen. Een van die dingen is een voorgeprogrammeerde SMS zoals: Help, ik verkeer in gevaar. Dit is mijn laatste locatie. Bel zo snel mogelijk de politie. Daarna vul je de nummers in van je vrienden of familie.

Zodra je in gevaar bent, open je de app en zie je een grote knop die je ingedrukt houdt. De applicatie verzend meteen het bericht en je locatie naar je vrienden of familie. De app blijft om de 15 minuten je bericht versturen tot je je telefoon uitzet.

De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor Android-users. Zij kunnen I’m getting Kidnapped hier downloaden.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *