Deze crypto-radiator kan minen én je huis verwarmen

Auteur: , 2 Reacties
Deze crypto-radiator kan minen én je huis verwarmen

Het maakt de miner een stuk efficiënter.

Het minen van bekende cryptocurrency is in veel landen al niet meer rendabel. Door de hoge energiekosten en de prijs van de crypto’s kan het je zelfs geld kosten. Alleen in landen als bijvoorbeeld China en IJsland is het nog interessant om giganten als Bitcoin of Ethereum te minen.

Wat als je de miner ook andere zinnige taken laat uitvoeren? Dat is het idee achter de QC-1 crypto-heater van Qarnot. Deze radiator dient aan de muur bevestigd te worden en is in staat om zowel je huis te verwarmen als Ethereum te minen. De makers hebben flink nagedacht over het ontwerp en het resultaat mag er zijn. De QC-1 is voor een radiator geen lelijke jongen.

De radiator beschikt over twee Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 kaarten die het mine-werk voor je doen. Volgens TechCrunch levert het apparaat zo’n 100 euro per maand op, gebaseerd op de huidige prijs van Ethereum. Het is echter niet bekend wat de QC-1 aan energie verbruikt.

Volgens de makers kan de radiator in slechts 10 minuten worden geïnstalleerd. Het apparaat kost 2.900 euro en men accepteert voorbestellingen. De eerste exemplaren worden in juni geleverd aan klanten.2 reacties

Als je toch al elektrische verwarming had is zijn alle cryptocoins die je mined 100% winst. Dus heel relevant is het energie verbruik niet.
Een elektrisch verwarming element heeft altijd 100% rendement. Gloeilampen waren ook een stuk efficiënter dan geroepen werd. De helft van het jaar was het gebruik gratis..
Kansloos …. Kijk eens naar de aanschaf en vraag je dan eens af hoe lang het duurt voordat je dat terug verdiend ..
En reken ook mee wat je aan stroom verbruikt.
Bovendien vrij weinig hash power voor al dat geld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).