Deze Facebook-feature kun je beter NIET gebruiken

Auteur: , 2 Reacties
Deze Facebook-feature kun je beter NIET gebruiken

Facebook heeft de like-knop onlangs vervangen door een uitgebreidere reactie-tool, maar je kunt beter niet teveel gebruik van maken.

De Belgische politie heeft Facebook-gebruikers geadviseerd om de reacties met emoties (liefde, blijheid, boosheid, verdriet) vooral links te laten liggen. Althans: als je ook maar iets geeft om je privacy. En laten we eerlijk zijn: uiteindelijk vinden we dat allemaal belangrijk, ook al zeg je dat je niets te verbergen hebt.

“Facebook ziet gebruikers als een product”, zo is te lezen in de uitleg van de politie. “Daarnaast is het de absolute kampioen als het gaat om marketing. Het heeft nu de middelen om op basis van onze reacties uit te rekenen hoe we ons voelen en kan zo een uitgebreider profiel over je samenstellen. Dat maakt het vervolgens mogelijk om nog verder te gaan in het personaliseren van advertenties.”

Conclusie: vind je het niet erg dat Facebook geld verdient op basis van jouw emoties, ga dan vooral door waar je mee bezig bent. Heb je daar wél bezwaar tegen, gebruik de reacties dan vooral niet. Of nog beter: gebruik Facebook helemaal niet meer.2 reacties

Maar als ik de “Verdrietige” kies, omdat ik iets heel erg slecht vind, fop ik Facebook, zonder dat zij het weten.
Daarbij heb ik een adblocker, waardoor die advertenties weer niet doorkomen.
En het gezeik dat internetsites anders niet meer gratis kunnen, dan zoek ik, of ergens anders mijn dingen, of de internetsites kunnen dan beter de providers aanspreken, want daaraan betaal ik, om op internet te kunnen. Zij zijn degene die aan mij kunnen verdienen, een andere manier zal er niet snel zijn.
Vond die dingen toch al achterlijk. Die kinderachtige k*t emoticons gaan echt te ver imo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).