Deze houten RC-auto’s kosten maar een paar tientjes

Deze houten RC-auto's kosten maar een paar tientjes
De catch: je moet ze zelf nog wel even in elkaar zetten, een moederbord erin plaatsen en hem verbinden met je iPhone of Android-telefoon.

Ontwikkelaar Gil Vismonsky en ingenieur Elad Shifman komen gezamenlijk in opstand tegen de instant-samenleving, waar alles wat je koopt al gebruiksklaar is (wat erg), en vinden dat er meer moet worden getweakt. Een voorbeeld daarvan is hun SmartWood-project, dat bestaat uit drie radiografisch bestuurbare voertuigen van lasergesneden multiplex die je zelf in elkaar moet zetten.

De line-up bestaat uit een Humvee-achtige, een dragracer en een rupsvoertuig. De elektrisch aangedreven autootjes worden aangestuurd door een klein en aanpasbaar Arduino-moederbord. Via bluetooth wordt er verbinding gemaakt met een iOS- of Android-apparaat, dat nodig is om de SmartWood te besturen.

SmartWood

Volgens de makers zijn de SmartWoods multi-aanpasbaar en ideaal voor kinderen die meer over programmeren willen weten. Daarnaast zijn de zelfbouwkitjes niet duur. Het rupsvoertuig (Crawler) gaat weg voor $59, de dragster kost $79 en de Humvee-wannabee kost $99. Let wel, dit zijn de Early Bird-prijzen op Kickstarter. De reguliere versies zijn iets duurder. Met nog 56 dagen te gaan hebben ze $7.360 van de beoogde $50.000 aan crowdfunding opgehaald.

Het filmpje dat de heren hebben gemaakt is nu al de beste Kickstarter-promotievideo van 2014. Zeker even kijken.

[gv data=”mql8mkFYf0E”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/SmartWood/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *