Deze (irritante) Windows-legende was eventjes terug

Auteur: , Geen reacties
Kort was hij terug

De irritante, toch goedhartige Windows-helper was eventjes terug, maar werd daarna snel weer ontslagen.

Aaah, Clippy. De voorloper van de digitale assistent was eind jaren ’90, begin 2000 dé manier van Microsoft of je met allerlei Windows-functies te helpen. Tegelijkertijd was de paperclip ontzettend irritant, opdringerig en stiekem totaal niet behulpzaam. Nostalgie zorgde ervoor dat ik toch eventjes enthousiast was dat hij terug was, maar dat bleek snel alweer terug gedraaid te zijn.

Begin deze week werd de vriendelijke paperclip weer tot leven gewekt door een Microsoft-team, waarna de geanimeerde stickers in de chat app Teams werd geïntroduceerd. Via applicatie GitHub konden alle Microsoft Teams-gebruikers het pakket vervolgens downloaden om er een beetje lol mee te beleven. Dat was van korte duur, want het pakket werd binnen een dag weer van het platform verwijderd. Hoezo dan?

Nou, Microsoft heeft totaal geen warme gevoelens bij de paperclip, zo blijkt ui een statement tegenover TheVerge: “Clippy probeert al sinds 2001 aan een baan te komen en zijn korte verschijning op GitHub was weer zo’n poging. Hoewel we het idee waarderen, hebben we geen plannen om Clippy in Teams te verwerken.”

De andere kant van dat verhaal werd door een insider aan hetzelfde medium gegeven. Diegene zegt namelijk dat Microsoft’s ‘merkpolitie’ meteen een streep door het project heeft gezet. Ze waren kennelijk intern niet blij met de wedergeboorte van Clippy en hebben hem naar verluidt hardhandig naar het Microsoft-archief verbannen.

Maar dat is niet het einde van het verhaal. Melancholische Windows-gebruikers hebben namelijk een petitie gestart om Clippy weer aan het werk te krijgen. Mocht je dat sentiment delen, dan kun je hier je mening verkondigen.

Lees ook: Windows 7 wordt over 365 dagen begravenEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).