Deze kleine drones kunnen deuren openen [video]

Auteur: , 1 Reactie
Deze kleine drones kunnen deuren openen [video]

De slimme apparaten zijn in staat om ongezien binnen te komen.

Drones zijn er tegenwoordig in alle soorten en maken. Net als mieren, moet je kleine drones niet onderschatten. De apparaten kunnen ongelofelijk sterk zijn. Amerikaanse en Zwitserse onderzoekers aan de Stanford University hebben een een mini-drone gemaakt die tot wel 40 keer zijn eigen gewicht kan dragen.

Bovendien is de drone zo aerodynamisch, dat het ding zich op eenvoudige wijze langs obstakels kan bewegen. In een demovideo is te zien hoe meerdere FlyCroTugs, zoals de drones heten, samenwerken om een deur open te krijgen. De makers zijn geïnspireerd door wespen, die als groepen vaak veel voor elkaar kunnen krijgen.

De drones lijken wat dat betreft op kleine vliegende insecten. De FlyCroTug weet zich staande te houden, omdat de makers een plakkerige substantie gebruiken voor de ‘poten’ van de drone. Zo kan het apparaat blijven staan en met een lier (zware) objecten naar boven hijsen. De volgende stap voor de onderzoekers is de drone autonome controle geven. Ook willen ze kijken hoe de kleine apparaten gebruikt kunnen worden in logistieke handelingen.1 reactie

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).