Deze nieuwe pratende speaker van Amazon zal je verbazen

Auteur: , 3 Reacties
Amazon-Echo

Vanuit het niets presenteert Amazon de Echo, een speaker die veel meer doet dan muziek afspelen.

De Echo van Amazon is op het eerste gezicht een cilinder-vormige speaker, die nog het beste te vergelijken valt met een spraakprogramma als Cortana of Siri, maar dan voor in huis. Deze cilinder zit vol met software die allerlei soorten communicatie mogelijk maken. In een uitgebreide trailer zien we bijvoorbeeld hoe de Echo van pas komt in het dagelijks leven.

Alles vragen
Zo kun je de speaker via een app muziek af laten spelen, of gewoon “Echo, play rock music” zeggen om je afspeellijst met het betere gitaargeweld te activeren. Als je snel het belangrijkste nieuws wilt horen, streamt Echo het direct voor je, bovendien kun je alles aan de slimme speaker vragen, en je krijgt direct een antwoord.

Amazon-Echo-overview

Middels zogenaamde Far-Field Voice Recognition vangt Echo middels zeven verschillende microfoons het geluid op vanuit alle hoeken. Zelfs als je muziek afspeelt kun je vragen blijven stellen, volgens Amazon zijn de microfoons daar nauwkeurig genoeg voor.

Steeds slimmer
De promotievideo maakt van Echo in één klap een volwaardig gezinslid, maar het hangt natuurlijk volledig af van de kwaliteit van de software of het ook daadwerkelijk aan handige uitvinding wordt. Het brein van Echo draait op Amazon Web Services, het cloudprogramma van Amazon, dus langzaam maar zeker zal het zwarte speakertje steeds slimmer worden naarmate je meer tegen haar praat. Echo werkt overigens niet op batterijen, wat alleen maar meer benadrukt dat Amazon een vaste plek in het huis wil claimen.

Voorlopig is Echo alleen middels een uitnodiging te verkrijgen (via deze link). Amazon Prime leden kunnen er een voor 99 dollar kopen, terwijl de prijs voor de rest op 199 dollar komt te liggen, wat omgerekend op zo’n 160 euro uitkomt.3 reacties

Leuk! Ook in NL en fries?
Lijkt me leuk om in huis te hebben!
super gave gimmick maar meer niet denk ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).