Deze rugzak kun je transformeren tot elektrisch skateboard

Auteur: , Geen reacties

Elektrisch aangedreven koffers en dergelijke vervoersconcepten passeren hier regelmatig de revue, maar aanslaan bij het grote publiek doen ze meestal niet. Deze hybride tussen een rugzak en een elektrisch skateboard kan daar wel eens verandering in brengen.

In een stedelijke omgeving kan een elektrisch skateboard uitkomst bieden. Je moet er een beetje een Segway-type voor zijn, maar wie zijn innerlijke nerd omhelst durft dat best. Het overal mee naartoe slepen van zo’n elektrisch aangedreven plankje is echter iets waar niemand op zit te wachten. Dus waarom het e-board niet integreren met een rugzak?

De makers van de Movpack denken de oplossing te hebben. Uit de rugzak kun je een plankje trekken waarmee je aan de onderkant een klein skateboard creëert. Deze wordt aangedreven door een niet nader gespecificeerde elektromotor, waarmee je een topsnelheid van 24 km/u kunt halen. De actieradius komt uit op ongeveer 15 kilometer en met twee uur laden is de lithium-ion accu weer vol.

Accelereren en remmen doe je op de Movpack met een draadloze controller. Bij het remmen wordt er gebruik gemaakt van regeneratie, waarbij de remkracht weer wordt omgezet in stroom. De Movpack meet ongeveer 30 bij 60 cm en weegt door de elektrische aandrijving een flinke 7,7 kg. Dat ga je voelen op je schouders, maar als je daar last van krijgt kun je hem in de trolly-stand zetten en achter je aanslepen.

Op Kickstarter hoopt het team achter de Mocvack genoeg geld in te zamelen om de skaterugzak in productie te kunnen nemen. Ze mikken op 100.000 dollar. Als het crowdfundproject slaagt gaan de early bird-versie voor $999 in de verkoop, omgerekend €770.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).