Deze Samsung-phones krijgen eerste officiële Wi-Fi Certified 6

Primeur
Samsung heeft de primeur.

Hoewel de internet-branche al een tijdje in de weer is met Wi-Fi 6, is de Wi-Fi Alliance nu officieel begonnen met het certificeren van smartphones met het keurmerk. Gecertificeerde toestellen hebben uiteraard beter bereik, sneller internet en voldoen verder aan alle eisen binnen de parameters van de Alliance. Samsung neemt daarbij de primeur mee naar huis.

Begin dit jaar lekte al uit dat Samsung met de Wi-Fi 6-technologie zou komen. In dit artikel lees je wat precies de voordelen zijn. Momenteel heeft Samsung ongetwijfeld lak aan de snellere technologie en betere consistentie, want het Zuid-Koreaanse miljardenbedrijf is in elk geval de eerste met een officieel stickertje. En de eerste zijn, daar heeft Samsung een beetje een haat-liefde-verhouding mee gekregen.

Officieel zijn de Samsung Galaxy Note 10 en Note 10+ de eerste smartphones met een certificaat. In de praktijk komen er de laatste tijd hier en daar al wat toestellen uit met de ondersteuning voor deze nieuwe versie Wi-Fi. Ook de S10-familie van Samsung moet bijvoorbeeld ondersteuning voor de technologie bieden, zo laat Samsung weten in een blogpost. Ook Apple gaat met Wi-Fi 6 in de weer, want de gehele iPhone 11-reeks (iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max) komen waarschijnlijk uit met een certificaat.

Langzaam zullen er steeds meer smartphones uitkomen met ondersteuning (en een certificaat) voor Wi-Fi 6 en naarmate ook routers dat signaal kunnen uitzenden, kunnen we met z’n allen weer net iets sneller, consistenter en energiezuiniger naar Apparata surfen. Daar hebben we onder andere guides voor het simpel verbeteren van je bekabelde en draadloze internet, en een diepere how-to over hoe je je Wi-Fi-verbinding kunt versnellen.

Foto @Samsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *