Deze skihelm maakt de wintersport tot een leukere vakantie

Auteur: , 1 Reactie
Forcite Alpine

De helm zorgt er namelijk voor dat je thuis nog wat te nagenieten hebt.

Hij luistert naar de naam Forcite Alpine en is wellicht binnenkort te verkrijgen. Mits ze nog even 100.000 dollar binnenharken op Kickstarter.

De skihelm is een soort computer op je hoofd. Zo is er een EON quadcore chip in verwerkt die een kloksnelheid haalt van 2.4 gHz. Filmen doet ie in 4k-kwaliteit en de helm verwerkt de beelden op een MicroSD-kaartje. Via USB kun je vervolgens de beelden op je computer zetten.

Binnenin de helm zitten sensoren die alle acties van je lichaam registreren. Zo meet hij onder andere hoe hard je de berg afknalt en op welke hoogte. Al deze informatie wordt opgeslagen op een speciale app die bij de helm hoort. Via Bluetooth 4.0 is je smartphone verbonden met de skihelm.

Met nog 18 dagen te gaan hopen de Kickstarters nog ruim een ton op te kunnen halen. Zelf de helm kopen kost je 649 dollar. Hij komt in de kleuren matzwart, metallic zwart, of mat wit. De uiteindelijke verkoopprijs zal 799 dollar bedragen.1 reactie

Echt weer iets voor de faalhazen op de piste. Maar in tegenstelling tot een wegklappende gopro bij de zoveelste crash zullen ze vast wel een helm normaal op hun hoofd kunnen krijgen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).